vlaštovka ocasní Racek

vlaštovka ocasní Racek je rovníkový Mořský pták v rodině racků Laridae. Druh je endemický na Galapágách. Když není chov, je zcela pelagický a migruje na východ k pobřeží Ekvádoru a Peru.

Racek Vlaštovčí má přes padesát kolonií rozmístěných po celém souostroví Galapágy.

Racek Vlaštovčí je v rámci racků jedinečný pro krmení výhradně v noci. Je to jediný noční racek na světě. Jeho noční oči mu umožňují krmit míle od břehu rybami a chobotnicemi, které zachycuje z povrchu oceánu.

Racek Vlaštovčí má velmi výraznou černou hlavu s červeným kroužkem kolem oka. Má černý účet se šedým hrotem. Jeho vidlicový ocas je bílý a webbed nohy jsou červené. Někdy mají na zádech bílé skvrny. Tato místa jim pomáhají maskovat se v jejich skalnatých útesech.

rackové Vlaštovčí hnízdí v malých koloniích po celý rok na východní straně souostroví. Klade pouze jedno vejce na útesy všech Galapágských ostrovů kromě Fernandiny a Isabely. Jeho mládě je jediným racek kuřátko s tolik bílé, snad tak, že vracející se rodiče mohou najít snadněji. Nezralí racci mají také hnědé skvrny na zádech a černý pás na ocasech. Nezralí racci mají drsné volání s počátečním výkřikem, který zobrazuje jejich červený pohled a jazyk, chrastítko a končící kliknutím.

Námluvy zahrnují preening, házení hlavou a regurgitaci jídla muži.

druh ryb, který svítí, je vidět z nad vodou, což usnadňuje, aby Racek Vlaštovčí sledoval a zaútočil na něj v noci.

nejlepší místa k vidění Racek sledovaný vlaštovkou je na ostrovech Genovesa a South Plaza.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.