Pääskyhäntälokki

Pääskyhäntälokki on lokkien heimoon Laridae kuuluva Päiväntasaajan merilintu. Laji on endeeminen Galapagossaarilla. Kun se ei lisäänny, se on täysin pelaginen ja muuttaa itään Ecuadorin ja Perun rannikoille.

Pääskyhäntälokilla on yli viisikymmentä yhdyskuntaa, jotka ovat levittäytyneet koko Galapagossaaristoon.

Pääskyhäntälokki on Lokin sisällä ainutlaatuinen, sillä se syö ainoastaan öisin. Se on maailman ainoa yöeläin. Yöhön sopeutuneiden silmiensä ansiosta se voi syödä kilometrien päässä rannasta kaloja ja kalmareita, joita se pyydystää meren pinnalta.

Pääskyhäntälokilla on hyvin erottuva musta pää, jonka silmän ympärillä on punainen rengas. Sillä on musta nokka, jossa on harmaa kärki. Sen haarainen pyrstö on valkoinen ja räpyläjalat punaiset. Niiden selässä on joskus valkoisia täpliä. Nämä täplät auttavat niitä naamioitumaan kallioisissa elinympäristöissään.

Pääskypyrstölokit pesivät pienissä yhdyskunnissa ympäri vuoden saariston itälaidalla. Se munii vain yhden munan kaikkien Galapagossaarten kallioille Fernandinaa ja Isabelaa lukuun ottamatta. Sen poikanen on ainoa lokkien poikanen, jossa on niin paljon valkoista, ehkä siksi, että palaavat vanhemmat löytäisivät ne helpommin. Keskenkasvuisilla lokeilla on myös selässään ruskeita täpliä ja pyrstössään musta juova. Epäkypsillä lokeilla on tyly huuto, jonka alussa näkyy niiden punainen gape ja kieli, Helinä ja päättyy naksahdukseen.

kosiskeluun liittyy koiraiden harjoittamaa ruoan sukimista, pään heittelyä ja pulauttelua.

Pääskypyrstölokin on helppo nähdä ja hyökätä sen kimppuun yöllä.

parhaat paikat Pääskypyrstölokin näkemiseen ovat Genovesan ja South Plazan saarilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.