Fecske farkú sirály

a Fecske farkú sirály egy Egyenlítői tengeri madár a sirály család Laridae. A faj endemikus a Galapagos-szigeteken. Amikor nem szaporodik, teljesen nyílt tengeri, kelet felé vándorol Ecuador és Peru partjaira.

a fecskefarkú sirálynak több mint ötven kolóniája van az egész Galapagos-szigetcsoporton.

a fecskefarkú sirály egyedülálló a sirályok között, kizárólag éjszakai táplálkozásra. Ez az egyetlen éjszakai sirály a világon. Éjszaka alkalmazkodó szemei lehetővé teszik, hogy a parttól mérföldekre táplálkozzon az óceán felszínéről befogott halakkal és tintahalakkal.

a fecskefarkú sirálynak nagyon jellegzetes fekete feje van, szeme körül piros gyűrűvel. Fekete számlája van, szürke hegyével. Villás farka fehér, A Hevederes lábak vörösek. Néha fehér foltok vannak a hátukon. Ezek a foltok segítenek álcázni sziklás szikla élőhelyükön.

a fecskefarkú sirályok egész évben kis kolóniákban fészkelnek a szigetcsoport keleti oldalán. Csak egy tojást rak a Galápagos-szigetek Összes sziklájára, kivéve Fernandinát és Isabelát. A csaj az egyetlen sirály Csaj annyi fehér, talán azért, hogy a visszatérő szülők könnyebben megtalálják őket. Az éretlen sirályok hátán barna foltok, farkukon fekete sáv található. Az éretlen sirályoknak durva hívásuk van egy kezdeti sikítással, amely vörös ásításukat és nyelvüket mutatja, csörgő és kattanó hanggal végződik.

az udvarlás magában foglalja a hímek tollászkodását, fejdobálását és az étel visszaöklendezését.

a víz felett egy világító halfajta látható, így a fecskefarkú sirály könnyen láthatja és megtámadhatja éjszaka.

a legjobb hely, hogy a fecskefarkú sirály a szigetek Genovesa és South Plaza.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.