Zwaluwstaartmeeuw

de Zwaluwstaartmeeuw (Laridae) is een zeevogel uit de familie Laridae. De soort is endemisch op de Galapagoseilanden. Als hij niet broedt is hij volledig pelagisch en trekt hij oostwaarts naar de kusten van Ecuador en Peru.

de Zwaluwstaartmeeuw heeft meer dan vijftig kolonies verspreid over de hele Galapagos-archipel.

de Zwaluwstaartmeeuw is uniek binnen de meeuwen om zich uitsluitend ‘ s nachts te voeden. Het is de enige nachtelijke meeuw in de wereld. Zijn nachtelijke ogen laten hem toe om mijlen van de kust te voeden met vis en inktvis die hij vangt van het oppervlak van de oceaan.

de Zwaluwstaartmeeuw heeft een zeer kenmerkende zwarte kop met een rode ring rond zijn oog. Hij heeft een zwarte snavel met een grijze punt. De gevorkte staart is wit en de zwemvliezen zijn rood. Soms hebben ze witte vlekken op hun rug. Deze plekken helpen hen om zich te camoufleren in hun rotsachtige klifhabitats.

Zwaluwstaartmeeuwen broeden het hele jaar door in kleine kolonies aan de oostkant van de archipel. Het legt slechts één ei op de kliffen van alle Galapagos eilanden behalve Fernandina en Isabela. Zijn kuiken is het enige meeuwenkuiken met zoveel Wit, misschien zodat de terugkerende ouders ze gemakkelijker kunnen vinden. De onrijpe meeuwen hebben ook bruine vlekken op hun rug en een zwarte band op hun staart. Onvolwassen meeuwen hebben een harde roep met een eerste schreeuw die hun rode gape en tong weergeeft, een rammelaar en eindigend met een klikkend geluid.

hofmakerij houdt in dat mannen hun voedsel moeten wassen, met het hoofd gooien en uitbraken.

een soort vis die gloeit is van boven het water te zien, waardoor de Zwaluwstaartmeeuw het ‘ s nachts gemakkelijk kan zien en aanvallen.

de beste plaatsen om de Zwaluwstaartmeeuw te zien zijn op de eilanden Genovesa en South Plaza.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.